Ons ontwikkelaanbod

Kinderen op school

Nieuwsgierigheid zit in de aard van de mens – zeker in die van degenen die een verschil willen maken. Bij Xpect013 stimuleren we nieuwsgierigheid met een uitgebreid ontwikkelaanbod. Wat je wensen ook zijn: wij bieden jou een weg.

Wat trekt jouw aandacht?

Iedereen is uniek; dat maakt ons samen zo sterk. Door ieders talenten in te zetten, bereiken we onze missie: goed onderwijs voor elk Tilburgs kind. En in een organisatie met zoveel karakteristieke scholen zijn er ook zoveel karakteristieke mensen, die zien hoe zij zelf aan onze visie kunnen bijdragen. Dat stimuleren we.

Continu in beweging

De wereld draait door. Xpect013 ook. Met de XPOntwikkelcyclus helpen we jou de ontwikkelvraag in beeld te brengen. Van daaruit maken we samen afspraken over wenselijke doelen: wat heb jij nodig om die te bereiken? In dat proces stimuleren we persoonlijk leiderschap, want wij geloven dat eigen ontwikkeling bijdraagt aan intrinsieke motivatie. Wij zijn er als jouw coach en facilitator. Waar ga jij voor?

 • Xpect013 Traineeship
  Voor ambitieuze hbo’ers of academici die starten als leerkracht, maar groots dromen over hoe ze het onderwijs willen vernieuwen.
 • Kweekvijver voor ib'ers
  Voor medewerkers of startende ib’ers die zich willen onderdompelen in het vak van intern begeleider en hun coachende vaardigheden willen ontwikkelen.
 • Potential-programma
  Voor toekomstige leidinggevenden die vanuit een onderzoekende en ondernemende houding willen werken aan hun leiderschapsvaardigheden.
 • Startersprogramma
  Voor leerkrachten van Xpect013 die net starten in de stichting en aan de slag willen met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Zij-instroomtraject
  Voor gepassioneerde mensen die willen bijdragen aan een betere toekomst en willen switchen van bedrijfsleven naar onderwijs.
 • Reken- of taalexpert
  Een post-hbo opleiding om nog beter te worden in het doceren van rekenen en taal aan leerlingen. Voor leerkrachten op zoek naar verdieping.


Persoonlijke ontwikkeling

Naast onze eigen opleidingsprogramma’s, investeren we ook zeker in individuele groei. Voor elke medewerker maken we tijd vrij om samen te zitten voor de persoonlijke ontwikkeling. Wat zijn jouw ambities? We denken met je mee over een passend traject dat jou helpt je doelen te bereiken.

Misschien ook interessant?