Flexpect

Aan de slag als invalleerkracht

Christoffel kinderen in de klas

Geen team is compleet zonder vliegende kiep. Flexpect is ons teamdeel waar we altijd op aan kunnen. Als vaste invalleerkrachten binnen de stichting, staan ze in verbinding met al onze scholen. Ze kennen alle collega’s, voelen zich thuis in elke klas en weten als geen ander om te gaan met veranderende situaties. En net zoals hun collega’s werken ze elke dag met bevlogenheid aan het maken van een verschil voor de kinderen.

Geen één dag is hetzelfde

Die uitspraak nemen we erg serieus. Want sommige teamleden vinden het nou eenmaal heerlijk om snel te schakelen en in een lekker tempo verschillende taken op te pakken. Het maakt het werk divers, houdt het vernieuwend en scherpt je focus aan. Ook die medewerkers willen wij kansen bieden: zo ontstond Flexpect, ons team van vaste invallers.

Dynamisch

Ook als de dag niet loopt zoals gepland, moet het onderwijs goed zijn. Onze Flexpecters werken daaraan mee. Dankzij hen staat er voor alle leerlingen iedere dag een goed leerprogramma klaar, ook als de vaste leerkracht er niet is. Ze vangen op, onderhouden het vertrouwen en zetten hun vakmanschap in om kwaliteitsonderwijs te bieden. En zo komen zij elke dag met allerlei ouders, scholen, collega’s en leerlingen in aanraking. Wat een dynamiek!

Flexibiliteit 

Werken als invalleerkracht moet je liggen. Je krijgt last minute te horen waar je moet zijn en dat vereist behoorlijk wat improvisatie-skills. Vaak onvoorbereid, soms onbekend, altijd ready to go: dat ben jij als echte Flexpecter. Natuurlijk zorgen we er bij Xpect013 voor dat jij toch lekker op je plek bent. Je bent er tenslotte één van het team. En wat voor één.

Flexpect

Voor de medewerkers van Flexpect is het een weloverwogen en bewustgemaakte keuze: werken als invalleerkracht. Op deze manier maken zij kennis met onze scholen, diverse wijken, onderwijsvormen en culturen. Een flexibele agenda en maatwerk met betrekking tot inzet zorgen voor een balans tussen werken en privé. Het team van Flexpect is een team dat elkaar ondersteunt en van elkaar wil leren. Ondersteuning, begeleiding en professionalisering wordt naar behoefte gefaciliteerd.

Een medewerker vertelt: