Werken met baby's, peuters of op de bso?

Ontdek welke baan bij je past!

Werken op kdv

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en betrokken collega’s met een hart voor de kinderopvang. In onze maatschappelijke organisatie staan kwaliteit en toegankelijk voorop! Winst die we maken gaat direct terug naar de opvang, denk aan opleidingen voor medewerkers en nieuw duurzaam spelmateriaal op de groep. Wij bieden meer dan opvang: we helpen kinderen te ontwikkelen en hun talent te ontdekken. Het is belangrijk dat kinderen zich thuis voelt bij de opvang, zo durven kinderen zichzelf, andere mensen en nieuwe dingen te ontdekken. De basis van goede kinderopvang is een goed ingerichte ruimte met prikkelend spelmateriaal: hiermee stimuleren we de interactie tussen kinderen. Ben jij die pedagogisch professional die, als team, de ontwikkeling van kinderen wil stimuleren? Ontdek welke doelgroep bij jou past.

Werken op het kinderdagverblijf (0-4 jaar)

Baby’s vertroetelen, de eerste woordjes of stapjes meemaken en de ontwikkeling van baby naar peuter/kleuter ondersteunen. Als pedagogisch professional bouw je een hechte band op en ben je jarenlang het vertrouwde gezicht voor kinderen en ouders. Je hebt een belangrijke rol in het creëren van een rijke speelleeromgeving. Je volgt kinderen in hun ontwikkeling en biedt uitdagende activiteiten waarbij je kinderen de ruimte geeft om eigen keuzes te maken. Alle ervaring die jij biedt als professional, helpt kinderen een volgende stap te maken in hun ontwikkeling. Je werkweek is heel afwisselend: je geeft flesjes aan baby’s, laat kinderen smaken ontdekken tijdens de lunch, gaat op avontuur in de (ontdek)tuin, organiseert verrassende activiteiten, zorgt voor momenten met rust en natuurlijk troost je de kinderen bij verdriet. En dit alles met één doel: kinderen laten groeien. Bekijk onze vacatures op het kinderdagverblijf

Werken op de peuteropvang (2-4 jaar)

Op de peuteropvang komen twee- tot vierjarigen samen om met elkaar te spelen en zichzelf te ontwikkelen. We werken vaak met een VVE programma. Spel wordt ingezet als middel om de ontwikkeling en het leren te bevorderen en te ondersteunen. Hierbij is speciale aandacht voor sociale-emotionele ontwikkeling, taal en motoriek. Je gaat stralen als je met de kinderen op een interactieve manier een boek leest en je doet enthousiast mee met beweegspelletjes, binnen en buiten. Als pedagogisch professional lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en voorbereiding op de basisschool. De situatie op de peutergroep sluit zoveel mogelijk aan op de thuissituatie. Je betrekt ouders actief bij het dagprogramma en activiteiten en deelt de ontwikkeling van hun kind. Je leert kinderen samen spelen, elkaar helpen, op hun beurt wachten, maar ook zichzelf aan te kleden en een boterham te smeren. Spelenderwijs leren de kinderen van jou en alle prikkelende activiteiten. Bekijk onze vacatures op de peuteropvang

Ben je op zoek naar meer uitdaging in de peuteropvang? Wij bieden een unieke functie in de kinderopvangbranche: pedagogisch didactisch specialist peuterontwikkeling. Dit is een HBO-functie gericht op het werken met peuters met een complexe zorgvraag. Lees hier alles over deze mooie functie in de peuteropvang.

Werken op de buitenschoolse opvang (4-13 jaar)

Werken op een buitenschoolse opvang (bso) is een feestje: je werkt met oudere kinderen van 4 tot 13 jaar. Kinderen op onze bso’s kiezen zelf aan welke activiteiten ze mee willen doen, maar ook een relaxmoment is belangrijk na een hectische dag op school. Het leuke aan deze baan is dat jij als professional zorgt voor een aantrekkelijk en gevarieerd activiteitenaanbod. Je krijgt energie van de kinderen en biedt ze een vertrouwde plek. Je hebt oog en oor voor de kinderen en gaat graag met ze in gesprek. Iedere bso is anders, van kleinschalig tot iets groter en van groen tot sportief! Of je talent nu het maken van muziek is, je sportief bent of groene vingers hebt; het kan allemaal als pedagogisch professional op de bso. En het fijne aan het werken in de buitenschoolse opvang is dat het ook heel goed te combineren is met een andere baan of passie. Je begint namelijk pas als school uit is! Bekijk onze vacatures op de bso.