Zij-instroomtraject onderwijs

docent bij kinderen

Een leerkracht ben je in hart en nieren. Je werkt nu misschien nog in het bedrijfsleven, maar als het onderwijs je aandacht trekt, dan voel je dat van binnenuit. Jij wilt een verschil maken, wij bieden je een weg: via het zij-instroomtraject begeleiden we jou vanuit je huidige werk naar het onderwijs.

Zo werkt het zij-instroomtraject

De naam zegt het al: jij gaat zij-instromen. Dat houdt in dat je een switch maakt naar het onderwijs en je lesbevoegdheid gaat halen in een soort leer-werktraject. Je gaat direct al van start voor de groep: het eerste halve jaar werk je minimaal één dag per week op een van onze scholen. Ook volg je zelf lessen om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.
 
In deze fase werk je toe naar een geschiktheidonderzoek, waarin gekeken wordt of jij het in je hebt om leerkracht te worden. Je eindigt het halve jaar met je tijdelijke lesbevoegdheid op zak! Reden voor een feestje. Die successen vieren wij ook zeker met je.

Van leerling naar leerkracht

Na de eerste fase start je als leerkracht in een eigen groep. Op die manier heb jij de switch snel gemaakt en doe je veel praktijkervaring op. Ondertussen volg je aan de Fontys-pabo (Fontys Hogeschool Kind en Educatie, FHKE) de opleiding om binnen twee jaar je definitieve onderwijsbevoegdheid te halen.

Samen werken aan samenwerking

Het zij-instroomtraject van Xpect013 is georganiseerd vanuit de regio Midden-Brabant en in samenwerking met de diverse schoolbesturen, RTC Midden-Brabant en FHKE. Er zijn slechts drie eisen om deel te nemen aan dit zij-instroomtraject:

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding.
  • Je hebt aantoonbare passie voor kinderen en onderwijs.
  • Je bent bereid om je lesbevoegdheid te halen.

De werving-en-selectie procedure voor het zij-instroomtraject start jaarlijks medio september of in oktober en loopt via de website van RTC Midden-Brabant.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ludy Meister, directeur Kwaliteit bij Xpect013: [email protected].

Misschien ook interessant?