Flexpect is de opstap naar je ideale school

Boeken lezen
"Xpect013 heeft onder de noemer Flexpect een team van vaste invallers. Deze hechte groep wordt intensief begeleid en bijgeschoold met studiedagen en andere evenementen."

Elise Durieux 1

Als thuiskomen: zo voelde de eerste stageplek voor Elise Durieux. Héél graag wilde ze bij montessorischool de Petteflet werken, en inmiddels zit ze er voor vast. “Xpect013 heeft mij op de plek gekregen die ik voor ogen had”, weet ze. En er is ook alle ruimte voor de toekomstige ambities van de leerkrachtondersteuner.

Elise quote 2

Toen de kinderen van Elise wat ouder waren, rees de vraag: wat wil ik nou eigenlijk écht in het leven? De voormalig kappersdocent koos voor de pabo en vond tijdens een stage de voor haar ideale werkplek. “Ik voelde me bij de Petteflet meteen gehoord en gezien. De sfeer en rust spraken me aan en het montessorionderwijs past bij wat ik mijn eigen kinderen wil meegeven: leer je eigen keuzes maken, binnen bepaalde grenzen.”

Elise quote 2
Flexwerken biedt uitkomst

Budgettair leek er na haar stage geen ruimte voor een langer verblijf. Flexwerken via Xpect013 bood uitkomst. “Als ik niet elders hoefde in te vallen, werkte ik op mijn ’thuisschool’ de Petteflet. Dat voelde als thuiskomen, niet eens als werk. Door Flexpect013 hielden we onze fijne connectie warm. En nu ik er voor vast werk, is het gevoel nog steeds als voorheen.”

FleXpect

Xpect013 heeft onder de noemer Flexpect een team van vaste invallers. Deze hechte kleine groep wordt intensief begeleid en bijgeschoold met studiedagen en andere evenementen. “Zo houd je het contact met collega’s sterk en leer je bij over het invalwerk.” 

Lees meer over Flexpect


Met open armen ontvangen

Voor sommigen is flexwerken een bewuste keuze; anderen zoals Elise gedijen het beste op één thuisbasis. Toch hield ze een goed gevoel over aan haar Flexpect-tijd. “Ik werd met open armen ontvangen en veel begeleid. Mijn eerste invalervaring – op een school in een pittige wijk – was een heftige. Gespannen belde ik daarna Flexpect-leider Manon op, die meteen in actie kwam: die school kon mij nooit meer inplannen.”

 

Echt geen nummertje 

Het is tekenend voor de behandeling van ‘Flexpecters’. “Jij moet goed op je plek zitten, dat is voor Xpect013 het allerbelangrijkste. Je kunt zelfs voorkeuren doorgeven: dat voelt heel persoonlijk. In mijn kappersleven was ik een nummertje, hier is dat écht niet zo. Iedereen kent elkaar, hoewel het toch zo’n grote organisatie is.”

Als leerkrachtondersteuner in de bovenbouw van de Petteflet begeleidt Elise kinderen die extra uitdagingen hebben. Zelf voor de klas staan, is uiteindelijk haar doel. “En voor mijn gevoel kan ik binnen Xpect013 die stap maken. Ik hoop mijn doel ooit te bereiken bij de Petteflet, want ik zou hier nog wel een hele tijd willen blijven.”

 

“Jij moet goed op je plek zitten, dat is voor Xpect013 het allerbelangrijkste."