Zij-instroom kinderopvang (Kans2)

Binnen 3 maanden je diploma

Zij-instroom Kinderopvang

Wil jij snel aan het werk in de kinderopvang? Naast de mogelijkheid om een BBL opleiding te volgen binnen onze organisatie, bieden wij ook een verkorte opleiding aan. Ben jij al in het bezit van een afgeronde opleiding MBO/HBO in de richting van Maatschappelijke Dienstverlening, Onderwijs of Jeugdwelzijnswerk, maar mis je nog de juiste kwalificaties voor de functie van pedagogisch professional? Dan heb je bij ons de mogelijkheid een zij-instroomtraject te volgen en na 3 maanden, met een diploma op zak, in de kinderopvang te werken.

Hart voor kinderen

Jij ziet het als een uitdaging om een fijne plek te creëren voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Kinderen stimuleren in hun sociale ontwikkeling, samen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn en zorgen dat het zelfvertrouwen van kinderen groeit. Als pedagogisch professional begeleid je kinderen, zowel individueel als in groepsverband, en zorg je voor een fijne sfeer op de groep waar kinderen zich veilig voelen. Werken in de kinderopvang is nooit saai en elke dag is een nieuw avontuur! Heb jij ook een hart voor kinderen? Dan hebben wij misschien wel plek voor jou!

Verkorte opleiding

Wij bieden je via een erkende opleider (Kans Kwadraat) een intern opleidingstraject aan van drie maanden. Deze opleiding bestaat uit e-learning, 3 klassikale bijeenkomsten met een deskundige trainer (bij ons op kantoor in Tilburg) en diverse praktijkopdrachten. Tegelijkertijd werk je (boventallig) minimaal 20 uur per week op de groep zodat je het geleerde direct kan toepassen in de praktijk. Je krijgt dan ruimte om je pedagogische kennis en vaardigheden op te doen. Met opdrachten wordt de kennis in praktijk gebracht. Na 3 maanden kun je gekwalificeerd aan de slag en zorgen we samen dat je een functie vindt die bij jouw voorkeuren past. Met ruim 40 locaties in Tilburg hebben wij zeker een plek waar jij je thuis voelt!

De opleiding wordt aangeboden in groepen van 6-12 deelnemers en start op diverse momenten in het jaar. Na 3 maanden ben je in het bezit van het diploma ‘Pedagogiek 0-13 jaar’ en gekwalificeerd om als pedagogisch professional aan de slag te gaan!

Interesse?

Je kunt hier kijken of jouw diploma op de lijst staat en dus voldoet aan de kwalificaties voor dit zij-instroomtraject van drie maanden. Voldoet je diploma? Bekijk de vacatures.